Janin proteinový chléb
400 gramová směs na přípravu proteinového chleba, vhodný pro hubnutí, pro domácí pečení i bez pekárny.
Našli jste ideální recept na přípravu proteinového chleba. Janin proteinový chléb je unikátní svým složením, chutí a naprosto jednoduchou přípravou, kterou zvládnete i bez domácí pekárny, upečete jen na plechu.
Bohatý na bílkoviny s minimálními sacharidy, pečivo vhodné pro hubnutí, sportovce, ale i pro diabetiky. Jedinečná chuť a dva roky originální přípravy, vytvořen pro chuť, snadnou přípravu a samozřejmě plný a zdravý.
Janin proteinový chléb je příjemně nadýchaný, šťavnatý a díky těmto vlastnostem na něj již nemusíte mazat máslo, ani cokoliv jiného. Výborný je se šunkou, sýrem, vejci, ale i jako sladká varianta. Skvělé jsou z něho toasty i topinky. Připravit se dá k vydatné snídani, chutné svačině, ale i jako večerní proteinový chléb.
Příběh z počátků
„Musím omezit chleba a rohlíky, ale je to tak těžké, já si jídlo bez pečiva nedokážu představit…“.
Tyto věty jsem slyšela od klientů dnes a denně a samozřejmě, pravda to je. V přednáškách, individuálních konzultacích nebo v našich výživových programech nerada něco zakazuji, ale pečivo v jídelníčku se vždy muselo redukovat. Stále jsem však měla v hlavě myšlenku, mít pečivo, s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem sacharidů a takové, které můžete k snídani, svačině i večer a to bez výčitek a ještě zhubnout.
Dali jsme hlavy dohromady, zkoušeli varianty vstupních surovin, přemýšleli, zkoušeli. Po téměř dvou letech jsme dali dohromady chléb, který je ten pravý.
Složení
Složení a správné dávkování, směs se velmi pečlivě připravovalo s ohledem na chuť, nutriční hodnoty a hlavně pro zdravý životní styl. Je velmi dbáno na kvalitní suroviny a konkrétně Janin proteinový chléb obsahuje pšeničný vitální lepek, lněná semínka, sójová mouka odtučněná, slunečnicová semena, pšeničná mouka, sójová drť (obsahuje arašídy), sušený žitný kvas, sůl, ječný slad, zlepšující přípravek (cukr, ječná sladová mouka, enzymy, látka zlepšující mouku: kyselina askorbová). Může obsahovat vejce, mléko, sezam, hořčici a lískové ořechy.
Energetická hodnota | 1129 kJ / 270 kcal |
Tuky | 12 g |
... z toho nasycené mastné kyseliny | 1,4 g |
Sacharidy | 7,0 g |
... z toho cukry | 1,4 g |
Vláknina | 7,0 g |
Bílkoviny | 30 g |
Sůl | 1,3 g |
Tento jedinečný chléb ráda doporučuji na redukčních kurzech, ale také individuálním hubnoucím klientům. Stále oblíbenější je u maminek dětí, které odmítají maso a tím si snižují příjem bílkovin v běžné stravě. Ten chléb je tááák dobrý! Bez sacharidů, s vysokým podílem bílkovin, zdravý, plný vlákniny, semínek, prostě dokonalý. Od chvíle, co jej ochutnáte, se jej nebudete moci nabažit. V době, kdy potřebujeme být fit, nepřibrat, Vás určitě potěší. Je to postě pečivo se vším všudy. S vejci, šunkou, sýrem je to bílkovinová nálož. Ani na přípravě není žádný zádrhel, snadno chléb, ale i bulky upečete doma v troubě, kdo má domácí pekárnu, má to bez práce. Příprava je velice jednoduchá, přidáte pouze droždí a teplou vodu. Ze směsi upečete 500 g chléb nebo 12 obzvlášť vypečených bulek.
Jak připravit chléb
pro domácí pekárny
Janin proteinový chléb je dodáván též jako směs pro domácí pekárny v gramáži 400 g. Pohodlně a jednoduše doma si připravíte čerstvý chléb, který díky kvalitním surovinám vydrží chutný, nadýchaný a šťavnatý opravdu dlouho. Návod si můžete případně otevřít i zde |
pro pečení na plechuNaše směs Janina proteinového chleba není určena jen pro domácí pekárny. Úplně jednoduše připravíte v jakékoliv troubě, na plechu a velmi snadno. Připravíte si 1/3 čerstvého pekařského droždí nebo 7g sušeného droždí a 380 ml. teplé vody. Promícháte a necháte vykynout 45 – 60 minut a šup s tím na plech vcelku nebo můžete vytvořit i menší bulky. Necháme na vás… |